Οι υποψήφιοι για την Αντιπροεδρία των Η.Π.Α μιλούν για τις αμβλώσεις

  • Dogma

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα των αμβλώσεων έκαναν οι δύο υποψήφιοι Αντιπρόεδροι των Η.Π.Α. κατά το πρόσφατο debate  στο οποίο έλαβαν μέρος.

 

Από τη μια πλευρά ο Paul Ryan υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων τάχθηκε κατά των αμβλώσεων φέρνοντας σαν παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία, όταν η σύζυγος του κατέστη έγκυος για πρώτη φορά και ειδαν τον πρώτο υπέρηχο.

 

«Το μωρό μας είχε το μέγεθος φασολιού. Ακόμη και σήμερα το παρατσούκλι της κόρης μας Λίζας είναι «φασολάκι». Πιστεύω οτι η ζωή ξεκινά με τη σύλληψη, γι αυτό και είμαι κατά των αμβλώσεων» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα σημείωσε πως ναι μεν δέχεται πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι διαφωνούν μαζί του αλλά εφόσον εκλεγούν θα απαγορεύσουν τις αμβλώσεις. Από την γενική οδηγία εξαίρεσε τις εγκυμοσύνες εξαιτίας βιασμού, τις αιμομικτικές καταστάσεις και τις περιπτώσεις αυτές όπου η ζωή της μητέρας τίθεται σε κίνδυνο.

 

Από την άλλη πλευρά ο νυν Αντιπρόεδρος και διεκδικητής της δεύτερης θητείας στο Λευκό Οίκο στο πλευρό του Προέδρου Μ. Ομπάμα προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση λέγοντας πως ναι μεν συμφωνεί με τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας σύμφωνα με την οποία η ζωή ξεκινά στη σύλληψη αλλά αρνείται να επιβάλλει την άποψη αυτή σε γυναίκες οι οποίες δεν την ασπάζονται.

 

«Δεν πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα να πούμε στις γυναίκες τι θα κάνουν με το σώμα τους. Αυτό είναι θέμα που αποφασίζουν αυτές μαζί με τον γιατρό τους. Αυτό πιστεύω εγώ αλλά και το Ανώτατο Δικαστήριο. Δεν σκοπεύω να παρέμβω σε αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ