Οικ. Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος και Κιέβου Επιφάνιος σε Καβάλα και Θάσο τον Σεπτέμβριο

  • Dogma

Στην Καβάλα και στη Θάσο θα βρεθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ αναμένεται η τελική επιβεβαίωση από τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσω συνέντευξης Τύπου, ο Μητροπολίτης Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, την οποία παραχώρησε από κοινού με τις τοπικές αρχές.

Η υψηλού συμβολισμού προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 03 έως 06 Σεπτεμβρίου 2022  και έχει ως αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων της Θάσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για επίσκεψη που αρχικά είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα προ διετίας, αλλά η πραγματοποίησή της δεν κατέστη εφικτή λόγω της πανδημίας.

Η πρόσκληση εκ μέρους του Σεβ. κ. Στεφάνου προς τον Παναγιώτατο και τους Μακαριωτάτους για την έλευσή τους στην Ιερά Μητρόπολή έγινε μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αρχές του Φεβρουαρίου 2022 και έγινε αποδεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται η αποδοχή της πρόσκλησης και από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Το τελικό Πρόγραμμα της σημαντικής αυτής Επισκέψεως διαμορφώθηκε στις 29 Ιουλίου 2022 μετά από την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και παρουσιάστηκε χθες στη Συνέντευξη Τύπου.

Μετά από την κατάρτιση του τελικού Προγράμματος, μέσα στην εβδομάδα αυτή θα αποσταλεί και σχετική πρόσκληση εκ μέρους του Σεβ. κ. Στεφάνου και προς την εξοχωτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να τιμήσει με την υψηλή παρουσία της, στις σημαντικές και ιστορικές αυτές εκδηλώσεις της Μητρόπολης.

Δείτε το πρόγραμμα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

TOP NEWS