Οικ. Πατριάρχης: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ το Άγιο Όρος- Τί είπε για Σκόπια και Ουκρανία – Βίντεο

  • Dogma
πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Πατριαρχείο το Άγιον Όρος –  Οι Ιεροί Κανόνες έχουν σκοπό την θεραπεία και όχι την θανάτωση του ασθενούντως

Mε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Γεώργιος Βατοπαιδινός,  ενώ ακολούθως μαζί του συλλειτούργησσαν οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Γαλλίας κ. Δημήτριος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, καθώς επίσης  και  Καθηγουμένοι Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Επίσης,  παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος.


Το πάρων έδωσαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Πατριαρχείο το Άγιο Όρος
Κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος, εκφράζοντας τη χαρά όλης της αγιορείτικης Κοινότητας για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Πρωτάτου.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος, αφού έκανε μια αναφορά στο θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής του Τυφλού, στάθηκε ιδιαίτερα στην Αποστολή του Αγίου Όρους.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε την Αθωνική Πολιτεία ως την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τονίζοντας την μεγάλη τιμή που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να έχει υπό την πνευματική καθοδήγησή του το Άγιον Όρος. “Αγαπώμεν το Άγιον Όρος και τους ηγήτορες αυτού” τόνισε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν και την αντιμετώπισή τους από το Πατριαρχείο, μιλώντας για την επούλωση των σχισμάτων, όπως είπε, στην Ουκρανία και τα Σκόπια. “Οι Ιεροί Κανόνες έχουν σκοπό την θεραπεία και όχι την θανάτωση του ασθενούντως” υπογράμμιζε , καλώντας παράλληλα όλους να αγαπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη, σημειώνοντας “Η καρδιά του Πατριάρχη είναι το καταφύγιο”.

πατριάρχης

TOP NEWS