Οικ.Πατριάρχης: Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης

  • Dogma
πατριάρχης

Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας της αλληλεγγύης, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του υπό το τίτλο «Παιδείας ἐγκώμιον», στην τελετή αναγόρευσής τους σε Επίτιμο Καθηγητή των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας με πατρική στοργή παραίνεσε, μεταξύ άλλων,  τη νεολαία να ανακαλύψει τη διακονία και τη χαρά της προσφοράς. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η ανθρωπιστική ταυτότητα και ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται και από την παρουσία εκείνων των πνευματικών αξιών που υποδηλώνουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο πολίτης του κόσμου, αλλά και πνευματικό όν.

Με την αναγόρευση του κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία έλαβε χώρα το Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου η επίσκεψή  του Οικουμενικού Πατριάρχη   στα Ιωάννινα.

Στον έπαινό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι με δέσμευση στο χρέος της Εκκλησίας απέναντι στους Χριστιανούς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει αποδειχθεί στήριγμα στις δύσκολες στιγμές, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι έχει συμβάλει στην επίλυση διαφορών με διάλογο, γεγονός που συχνά τον έχει αναδείξει σε μέγα διδάσκαλο του διαλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Γηροκομείο Ζωσιμάδων, καθώς και στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αρχιμανδρείο)

TOP NEWS