Οικ. Πατριάρχης: Στη Δράμα τέλος Μάϊου – Θα τελέσει τρισάγιο για τον Μακαριστό Παύλο

  • Dogma
οικουμενικός

Η Δράμα θα είναι μεταξύ των σταθμών του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος από τις  27 και 29  Μαΐου, ενώ ακολούθως και μέχρι την 1η Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και τους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί  και στη Δράμα,  προκειμένου να ψάλλει τρισάγιο στον τάφο  του Μακαριστού  Μητροπολίτη Δράμας  Κυρού Παύλου, ο οποίος έφυγε τόσο αδόκητα, σε ηλικία μόλις 59 ετών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Βαρθολομαίος  καθ´οδόν προς το Άγιο Όρος, αναμένεται να κάνει μια στάση και στη Μονή της Ορμύλιας, ώστε να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του Γέροντα Αιμιλιανου Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος αναμφίβολα υπήρξε μια εμβληματική μορφή της Αθωνικής Χερσονήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Οικουμενικός Πατριάρχης, συνδεόταν με άρρηκτους δεσμούς με τον Μακαριστό Παύλο, ο οποίος λέγεται ότι συγκαταλέγονταν μεταξύ των πιστών φίλων του. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ήταν διαπρύσιος υπερασπιστής των δικαίων του Φαναρίου και έχαιρε της εκτίμησης του κ. Βαρθολομαίου.

 

Με πληροφορίες από www.proinos-typos.gr

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο/ Νίκος Παπαχρήστου

 

TOP NEWS