Οικονόμου για Αγιοκατάταξη Οσίου Βησσαρίωνα: Σπουδαίο γεγονός από εκκλησιαστική, θεολογική και κοινωνική σκοπιά

  • Dogma
οικονόμου

«Σπουδαίο γεγονός τόσο από   εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς», χαρακτήρισε την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γιάννης Οικονόμου. 

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, που με το κύρος που διαθέτει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατάφερε να υποστηρίξει ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ Βαρθολομαίου με τρόπο υποδειγματικό, άριστα τεκμηριωμένο και απόλυτα μεθοδικό το αίτημα της Αγιοκατάταξης και να φτάσουμε στην σημερινή χαρμόσυνη εξέλιξη», καταλήγει ο κ. Οικονόμου στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτού Φθιώτιδος, κ. Γιάννη Οικονόμου,για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου

«Είναι μεγάλη η χαρά των πολιτών της Φθιώτιδας για το γεγονός που ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.κ. Συμεών. Ειδικότερα, μας γνωστοποίησε το χαρμόσυνο μήνυμα της επίσημης αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.

Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης υπήρξε κληρικός της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Η μνήμη αλλά και οι εμπειρίες για τη διακονία, την αγάπη και την συμπαράσταση που απλόχερα έδινε στους ανθρώπους, είναι η ζωντανή μαρτυρία που συγκροτεί την αντίληψη που υπάρχει για το βίο του.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα γεγονός σπουδαίο, το κορυφαίο ίσως της σύγχρονης ιστορίας της Μητροπόλεώς μας. Σπουδαίο τόσο από   εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, που με το κύρος που διαθέτει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατάφερε να υποστηρίξει ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ Βαρθολομαίου με τρόπο υποδειγματικό, άριστα τεκμηριωμένο και απόλυτα μεθοδικό το αίτημα της Αγιοκατάταξης και να φτάσουμε στην σημερινή χαρμόσυνη εξέλιξη».

TOP NEWS