Οικονόμου για τεστ σε εκκλησίες: Γιατί αποφασίσαμε κυρώσεις στους πιστούς που δεν τηρούν τα μέτρα

  • Dogma
εκκλησίες

Στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει και άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε δε ότι στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό κατά την είσοδο τους στις εκκλησίες, θα επιβληθούν κανονικά οι κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι οι βασικοί άξονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουν αλλάξει για την κυβέρνηση. «Όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί που δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει», είπε.

Κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστες πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα μπορούν να κάνουν μόνο πράγματα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Κατέστησε επίσης σαφές ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 
Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον στόλο των λεωφορείων από τα 850 το 2019 στα 1.350 σήμερα για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος ο συνωστισμός, ενώ για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους γιατί συνδέεται με βασικές ανάγκες.

Με τεστ στο λιανικό εμπόριο
Σχετικά με το λιανικό εμπόριο, σημείωσε ότι θα  προχωρήσει όπως το προηγούμενο διάστημα με τεστ που θα ελέγχονται στην είσοδο. Για το ωράριο δε των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο ανακοινώθηκε ότι αλλάζει και θα είναι 10 το πρωί με 9 το βράδυ, υπογράμμισε ότι δεν επιβάλλεται νομοθετικά και είναι ζήτημα των εμπορικών συλλόγων και επιλογής των επιχειρηματιών.

«Είτε αγνοούν, είτε υποκρίνονται ότι αγνοούν» στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας τα πυρά που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταγγέλλει και προτείνει πράγματα, τα οποία έχουν ήδη γίνει. «Είτε αγνοούν είτε υποκρίνονται ότι αγνοούν. Δεν είναι δυνατόν να λες, να επιτάξετε τις κλινικές του ιδιωτικού τομέα όταν 700 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα, σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών κλινών από τη Λάρισα και πάνω είναι στη διάθεση του ΕΣΥ και για Covid και για non covid περιστατικά».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ