Οικουμενικός Πατριάρχης: Οι πρώτες πληροφορίες για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος

  • Dogma
οικουμενικός

Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από τις 27 έως και τις 29 Μαΐου 2022. Την ώρα που οι πυρετώδεις προετοιμασίες συνεχίζονται, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες λεπτομέρειες για το ταξίδι του κ. Βαρθολομαίου στην Αθωνική Πολιτεία. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου, ενώ θα συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Μιλήτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Γαλλίας και Πολυανής και Κιλκισίου.

Στη συνοδεία του κ. Βαρθολομαίου θα είναι επίσης, ο Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο πατριαρχικός διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα εισέλθει στη χερσόνησο του Άθω με το καραβάκι της γραμμής το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου και μετά την επίσημη υποδοχή στις Καρυές, θα κατευθυνθεί στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου θα διανυκτερεύσει.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μάϊου, θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταϊτισσας της Μονής Ιβήρων και ακολούθως θα  μεταβεί στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, ενώ εν συνεχεία θα μεταβεί για  προσκύνημα και στη Μονή Καρακάλλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα περιηγηθεί στις Καρυές, θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Σχολή και το βράδυ θα διανυκτερεύσει στις Καρυές.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μάϊου,  θα χοροστατήσει στην επίσημη Πατριαρχική Λειτουργία στο Ναό του Πρωτάτου και μετά το κέρασμα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, καθώς μέχρι την 1η Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και τους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS