Οικουμενικός Πατριάρχης: Στη Θράκη για το «Αξιον Εστί»

  • Dogma
συλλείτουργο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στη Θράκη για την υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας  «Άξιον Εστί», η οποία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή. 

Η εικόνα θα φιλοξενηθεί από το Άγιο Όρος στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τις 06 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα θα βρεθεί στη Θράκη σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και αναμένεται η επίσκεψη πλήθους πιστών, προκειμένου να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας.

Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη δυτική είσοδο της πόλης στις 18:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία έως το Ηρώο της πόλη, όπου θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή. Τέλος η εικόνα θα καταλήξει στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί στις 19:30 επίσημη δοξολογία.

Στην ανακοίνωση της Μητροπόλης Μαρωνείας και Κομοτηνής αναφέρεται:

Με αισθήματα συγκινήσεως και βαθείας ευγνωμοσύνης προς τον Πανοικτίρμονα Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο ανακοινώνουμε, ότι κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας από την Ιερά Επιστασία του Αγιωνύμου Όρους, η Ιερά και Σεβασμία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του «Άξιον Εστίν» εκ του Πρωτάτου του Αγίου Όρους θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από Τρίτης 6ης του μηνός Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, έως την  Δευτέρα 12η του αυτού μηνός.

Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στη δυτική είσοδο της πόλεως (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου).

Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος έως το Ηρώον της πόλεως, όπου θα τελεσθεί η Επίσημη Υποδοχή.

Τέλος, η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί στις 19:30 η Επίσημη Δοξολογία.

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ανακοίνωσε τα εξής: «Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από την ΑΘ Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου και την ευλογία, συναίνεση και θερμή υποστήριξη του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και αντικείμενο της ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη της πρόσκλησης του να επισκεφτεί τις Σάπες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 στο πλαίσιο της υποδοχής και της φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Αξιον Εστί” από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής».

Με πληροφορίες από: gnomionline.gr

Φωτογραφία αρχείου: Οικ. Πατριαρχείο/ Νίκος Παπαχρήστου

TOP NEWS