Ολοκληρώνεται σήμερα το προσκύνημα της κάρας του Αγ. Νικολάου Πλανά στα Γιαννιτσά

  • Dogma
ΠΛΑΝΆΣ

Το Ιερό Προσκύνημα της κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα. 

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις και η προσκύνησις της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Ιερό Ναό Αγίων Γεωργίου και Νικολάου Γιαννιτσών. Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε και το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εν όψει και της εορτής των Χριστουγέννων με μεγάλη προσέλευση των πιστών.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών πραγματοποιήθηκε, στην κεντρική αίθουσα του Ιερού Ναού, ομιλία με θέμα: «Σχόλια από το βίο του Αγίου Νικολάου του Πλανά» από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, Αρχιερατικό Επίτροπο Σκύδρας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, καλωσόρισε και παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή τονίζοντας ότι είναι ένας ιερέας φιλάγιος, φιλακόλουθος και φιλοαγιορείτης. Μάλιστα σημείωσε ότι στον ιερό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, στον οποίο διακονεί, τελείται κάθε μέρα ανελλιπώς Θεία Λειτουργία τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στο βίο του Αγίου Νικολάου του Πλανά χρησιμοποιώντας παραδείγματα και τονίζοντας την απλότητα, την αφιλοχρηματία, την ανεξικακία, αλλά και την αγάπη του για τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας. Τέλος επισήμανε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε και εμείς να μιμηθούμε, κατά τα μέτρα των δυνατοτήτων μας, τον βίο του Αγίου. Μας χρειάζεται αγάπη στην θεία λατρεία, στον λόγο του Θεού και την πνευματική μελέτη καθώς και άσκηση στην πραότητα, στην ταπείνωση, στην αφιλοχρηματία και στην αποχή από την υλιστική ζωή. Έτσι θα έχουμε την ευλογία και την προστασία των αγίων της Εκκλησίας μας.

Το Ιερό Προσκύνημα συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (6:30 μ.μ.) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 9/12
11:00 π.μ. Παράκλησις Αγίου Νικολάου Πλανά.
5:00 μ.μ. Εσπερινός, Παράκλησις Αγίου Νικολάου Πλανά και αναχώρηση Τιμίας Κάρας.

TOP NEWS