Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα

  • Dogma

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του θαύματος με το οποίο ο Άγιος Σπυρίδων διέσωσε την Κέρκυρα το 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Ξένη Δημοσίευση

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του θαύματος με το οποίο ο Άγιος Σπυρίδων διέσωσε την Κέρκυρα το 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Αρχικά τελέστηκε η παράκληση με το ντόπιο μουσικό ιδίωμα και στη συνέχεια έγινε τρεις φορές περιφορά του ιερού σκηνώματος εντός του ναού, ενώ ο Άγιος βγήκε στις δύο θύρες του ναού προς ευλογίαν του λαού που είχε κατακλύσει τα καντούνια πέριξ του ιερού ναού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Άγιος τοποθετήθηκε στη λάρνακα. Στην ακολουθία χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Σε προσφώνησή του προς τους προσκυνητές ο μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι τόσο η Εκκλησία όσο και ο τόπος οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Άγιο Σπυρίδωνα, διότι πάντοτε προστάτεψε και προστατεύει το νησί και αυτό συμβαίνει και σήμερα, την εποχή της μεγάλης κρίσης.

Ο Άγιος Σπυρίδων αποτελεί το πνευματικό εχέγγυο για τους ανθρώπους ότι η χάρις του Θεού παραμένει παρούσα στη ζωή και κάθε εκδήλωση στη μνήμη του αποτελεί πνευματική ευκαιρία όχι μόνο εορτασμού αλλά και αφύπνισης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τελέστηκε θεία λειτουργία στο ιερό Προσκύνημα, ιερουργούντος και ομιλήσαντος του μητροπολίτη Ναζαρέτ, ενώ το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας είχε γίνει πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός παρέμεινε επί τριήμερο ανοιχτός μέρα και νύχτα, με την τέλεση ιερών ακολουθιών και αγρυπνιών, ενώ πλήθος κόσμου προσκύνησε το άφθαρτο λείψανο του Αγίου και ιδιαίτερα πολλά νέα παιδιά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ