Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

  • Dogma

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, στη δεύτερη  Συνεδρία Της για το μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, στν δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τόσο κατά τη χθεσινή και τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. για το ταξίδι του στη Γερμανία, το οποίο πραγματοποίησε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να συμβάλει στο υπό σύσταση Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Στη Γερμανία συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, τον Καρδινάλιο του Μονάχου κ. Ράινχαρντ Μαρξ, τον υφυπουργό Παιδείας Τόμας Ράχελ, τον Δούκα Φραγκίσκο της Βαυαρίας και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, το Κρατικό Ινστιτούτο για την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Έρευνα και το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της πόλης.

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε ως ομιλητή στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 20η Μαρτίου 2016, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Nαυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

Τέλος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αύριο στη 1μ.μ., θα υπογράψει με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.), με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας και την προώθηση εκδηλώσεων και δράσεων για την αντιμετώπισή του.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

TOP NEWS