Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 161ης Συνοδικής περιόδου

  • Dogma
Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής περιόδου. Η επόμενη Συνεδρία της 162ης Συνοδικής περιόδου, υπό τη νέα της σύνθεση, ορίσθηκε για το χρονικό διάστημα από 4 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 28 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στο τέλος της σημερινής Συνεδρίας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη της απερχόμενης 161ης Συνοδικής Περιόδου για την άριστη συνεργασία και τον τρόπο που από κοινού αντιμετώπισαν τα ανακύψαντα θέματα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος εξέφρασε εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τις ευχαριστίες αυτών για τον ψύχραιμο και συνετό τρόπο διαχείρισης των κατά καιρούς ανακυψάντων ζητημάτων και για τον διδακτικό και καθοδηγητικό λόγο του. Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα και τους Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου.

Η επόμενη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την νέα σύνθεσή της, ορίσθηκε για το χρονικό διάστημα από της 4ης έως και της 6ης Σεπτεμβρίου 2018.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ