Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Ιεραπύτνης

  • Dogma
ιεραπύτνης

Η λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» για τη διδακτική περίοδο 2022-2023 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2023 στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ι. Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη και παρότρυνε τους μαθητές της Σχολής να εξακολουθήσουν με ζήλο και αγάπη την εντρύφησή  τους στην ιερά τέχνη της εκκλησιαστικής μουσικής μας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε όλους τους μαθητές της Σχολής ως ευλογία και ενθύμιο το πρόσφατο πόνημα του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός  Ευαγγέλου Γ. Παχυγιαννάκη με τίτλο: «Εκ του Ιερού Βήματος και του Ιερού Αναλογίου ήτοι Τρισάγιον και του Βήματος χερουβικά-λειτουργικά κατ’ ήχον», το οποίο περιλαμβάνει μουσικά μαθήματα επί τη βάσει παλαιών και νέων διδασκάλων, ευγενή δωρεά του π. Ευαγγέλου στους καθηγητές και μαθητές της Σχολής.

Στη συνέχεια αντιφώνησε κατάλληλα ο κ. Αρώνης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο για το αμέριστο ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξή του για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, για τη σωστή εκμάθηση και διάδοση της «πατρώας» Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής και για τη στελέχωση των ιερών αναλογίων με καταρτισμένους ιεροψάλτες.

Τέλος, οι μαθητές της Σχολής έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου, συνομίλησαν μαζί του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συνέχιση της μαθητείας τους στη Σχολή στις αρχές Οκτωβρίου.

TOP NEWS