Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Σχολείου Οικογένειας της Μητρόπολης Σύρου

  • Dogma

Σύρου Δωρόθεος: «Συγχαίρω από καρδιάς τον εκλεκτό μου συνεργάτη και αγαπητό αδελφό, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, για το έργο, που επί δεκαοκτώ χρόνια προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη και την κοινωνία της Σύρου, με την ίδρυση και συνεχή λειτουργία του «Σχολείου Οικογένειας»

Ήταν ξεχωριστή γιά όλους τους συμμετέχοντες η βραδυά τού Σαββάτου 10 Ιουνίου. Με αυτήν την ζεστή και τρυφερή οικογενειακή γιορτή έκλεισε ο φετινός κύκλος τών εργασιών τού Σχολείου Οικογένειας τής Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Ήταν μιά όμορφη ιδέα και πρόταση τού ιδρυτή τού Σχολείου Οικογένειας τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρίου Δωροθέου Β’ να γίνει η γιορτή τής λήξης στον μαγευτικό χώρο τής Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς οι λατρευτικές εκδηλώσεις τών κατακομβών τής Μήλου, κράτησαν τον Σεβασμιώτατο μακρυά μας. Ο φιλόξενος και ευγενέστατος ιδιοκτήτης τών χώρων κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, όχι μόνο όπως πάντοτε ολοπρόθυμος παρεχώρησε τον χώρο στην τοπική Εκκλησία γιά την λήξη του Σχολείο οικογένειας, αλλά παρέθεσε και πλουσιοπάροχη δεξίωση στα μέλη τού Σχολείου μας που προσήλθαν, όπως καθ’όλην την διάρκεια του χρόνου προσήρχοντο πολυπληθείς στις συναντήσεις μας. Η γιορτή τής οικογένειας άρχισε με το τραγούδι , τού οποίου το ρεφραιν είχε επιλέξει ο συντονιστής τού Σχολείου π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ως θέμα τής ομιλίας λήξεως: «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σού το λένε». Ο π. Μελέτιος , όπως κάθε φορά συνεπήρε το ακροατήριο, ταξιδεύοντας το στην καθημερινότητα τής οικογένειας, η οποία καθημερινότητα μεταμορφώνεται σε παράδεισο όταν αισθανόμαστε ότι μάς αγαπούν και σε παγωμένη και σκοτεινή κόλαση κόλαση όταν βιώνουμε την απουσία τής αγάπης. Όπως κάθε φορά επακολούθησε ένας ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος τών Καθολικών π. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος ετίμησε την γιορτή με την παρουσία του, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κύριο Δωρόθεο Β’ γιά την συνεργασία και γιά το έργο και την προσφορά τού Σχολείου Οικογένειας στην τοπική κοινωνία.

Στο τέλος ο π. Μελέτιος με πολλή συγκίνηση και ιδιαίτερη έμφαση ευχαρίστησε τον εμπνευστή αυτού τού έργου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ γιατί χωρίς την δική του έμπνευση, συνεχή στήριξη και χωρίς την ευλογία του τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Ευχαριστίες θερμές επίσης απηύθυνε προς τον οικοδεσπότη τής βραδυάς ευγενέστρατο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Επίσης, η επιτροπή που συνεπικουρεί τον π. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο στο έργο του ανεκοίνωσε τα εξής:
Μόνο ένα τεράστιο, ζεστό και γνήσιο ευχαριστώ που αναβλύζει από τα βάθη τής καρδιάς μας θέλουμε να μεταφέρουμε από όλους και όλες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’. Από όλες τις οικογένειες που έχουμε πάρει βοήθεια στον δύσκολο δρόμο τής οικογενειακής ζωής, στον ανηφορικό δρόμο τής διαπαιδαγωγήσεως τών παιδιών μας, και στον δρόμο μετ’ εμποδίων που προσπαθούμε να ανοίξουμε γιά τους εαυτούς μας και γιά τα παιδιά μας γιά το όραμά μας. Το όραμα να αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαμε. Γιά το όραμα αυτό χρωστάμε πάρα , μά πάρα πολλά στον π. Μελέτιο.
Ο

Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ άμα τη αφίξει του από τη Μήλο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω από καρδιάς τον εκλεκτό μου συνεργάτη και αγαπητό αδελφό, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, για το έργο, που επί δεκαοκτώ χρόνια προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη και την κοινωνία της Σύρου, με την ίδρυση και συνεχή λειτουργία του «Σχολείου Οικογένειας»
Η μεγάλη ανταπόκριση και εντυπωσιακή συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις Συνεδρίες της καθ’ όλη της εφετινής περιόδου λειτουργίας του, αποδεικνύει και καταδεικνύει τη μεγάλη επιτυχία αλλά και την κοινωνική αναγκαιότητα της ποιμαντικής αυτής δραστηριότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Επί τη λήξει της εφετινής περιόδου, ευχαριστώ όλους και όλες, που παρηκολούθησαν τις συνεδρίες της και πλαισίωσαν την προσπάθεια αυτή, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο των Καθολικών Σύρου κ. Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος τη στηρίζει και προτρέπει τους υπό την πνευματική διακιοδοσία του Χριστιανούς να συμμετέχουν σ’ αυτήν, και τους εύχομαι καλό θέρος και καλή αντάμωση τον Οκτώβριο».

TOP NEWS