Ολοκληρώθηκε το Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Κατερίνη

  • Dogma
παναγίας

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, η ιερά και ιστορική Εικόνα της Παναγίας Σουμελά αναχώρησε από την Κατερίνη, προκειμένου να επιστρέψει στο θρονί της, στο Βέρμιο.

Να σημειωθεί ότι η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, μεταφέρθηκε στις 20 Οκτωβρίου στην προσφυγική πόλη της Κατερίνης, συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, όπου εναποτέθηκε σε προσκύνηση από τους πιστούς.

Να σημειωθεί ότι η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε έπειτα από αίτημα των Ποντιακών Σωματείων της Πιερίας, ιδιαίτερα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά», το οποίο διαβίβασε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια του 10ημέρου προσκυνήματος, πλήθος πιστών προσήλθε προσευχητικώς στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, εκφράζοντας τη ζωντανή πίστη στον Θεό και την ευλαβική τιμή προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος καθημερινά προσερχόταν στον Ιερό Ναό, είτε για να ιερουργήσει, είτε για να ομιλήσει ή να χαιρετίσει τους πιστούς, επιστατώντας ο ίδιος προσωπικά την ομαλή εξέλιξη του προσκυνήματος.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, με την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και πυκνού εκκλησιάσματος.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προσήλθε πολυμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, επικεφαλής κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Ιερού Προσκυνήματος.

Αφού τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, με την παρουσία των λοιπών Αρχιερέων, προέπεμψε την ιερά Εικόνα, η οποία με τη συνοδεία της Αστυνομίας, ανεχώρησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιον.

Δεκάδες πιστοί, που παρέστησαν στην αναχώρηση της ιεράς Εικόνας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη μοναδική και μεγάλη ευλογία που επεφύλαξε η παρουσία της ιεράς Εικόνας στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κατερίνης και ολόκληρης της Πιερίας.

24171551608_93bb706ff5_z 37314371794_ec6f3385db_z 24171550238_908ff9f89f_z 37314396634_cdcd808ec6_z 37314399014_0d3b11757e_z AnaxwrhshSoumelasKaterinh2017-3

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ