Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου – Με το βλέμμα στραμμένο στη Δευτέρα

  • Dogma
αρχιεπισκόπου

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα (10.12.21) λίγο μετά τις 9.00 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για ένα κρίσιμο τετ-α – τετ με τον Πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκεντρο της συνάντησης Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργου , δε θα μπορούσε παρά να είναι το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων και βέβαια η πορεία των εμβολιασμών, που αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της covid -19.

Πάντως, η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ήταν άκρως λακωνική, προμηνύοντας ωστόσο ότι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Δευτέρα με την παρουσία του Πρωθυπουργού, θα είναι υψηλού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ. Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως».

Αξίζει να σημειωθεί το κατά τη χθεσινή (09.12.21)  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογράμμισε ότι Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και η επικείμενη παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διαρκή Ιερά Σύνοδος της Δευτέρας, έχει μπει στην ατζέντα πριν από αρκετό καιρό.

 

Διαβάστε επίσης: Οι θέσεις ιερέων και η πανδημία στη συνάντηση Μητσοτάκη μελών της ΔΙΣ

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Το παρασκήνιο της απόφασης να παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

TOP NEWS