Ολόθερμη υποδοχή Οικ. Πατριάρχη στο Άγιο Όρος – Βίντεο

  • Dogma
πατριάρχη

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπου έτυχε μιας ολόθερμης υποδοχής με χειροκροτήματα και υπό τους ύχους  ψαλμωδιών. Περπάτησε πάνω σε κόκκινο χαλί, στρωμένο με  φύλλα δάφνης, ενώ στην είσοδο της Μονής Ξενοφώντος φόρεσε τον λαμπρό πορφυρό μανδύα του προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μοναχοί, μέλης της Αθωνικής Κοινότητας και πολλές εκατοντάδες πιστοί, υποδέχθηκαν τον κ. Βαρθολομαίο στον αρσανά (λιμάνι) της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου (19/10).

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Αλέξιος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πομπή έφτασε στο νέο καθολικό, όπου οι πολυέλαιοι κινούνταν δυνατά με βάση το τυπικό του Αγίου Όρους κατά την υποδοχή ιδιαιτέρως σημαίνοντος προσώπου.

Ακολούθησε η τέλεση δοξολογίας στο νέο καθολικό και ο αγιασμός του νέου Συνοδικού της μονής.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Gepostet von Ecumenical Patriarchate am Samstag, 19. Oktober 2019

TOP NEWS