Ομφώνα ένοχος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το “Φτύστε τους ομοφυλόφιλους”

  • Dogma
καλαβρύτων

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.  Απο το ακροατήριο ακούστηκαν αντιδράσεις, όπως «αίσχος» και «πουλημένοι».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας σήμερα στην δίκη του Μητροπολίτη στο δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Η Εισαγγελέας είπε πως όσο κι αν ήσαν αιχμηρές οι εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει τη δύναμη, ώστε να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

Στην απολογία του, η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ανέφερε ότι η σημερινή είναι η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής του και τόνισε πως αγωνίζεται κατά της αμαρτίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο  μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων.

Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η έδρα είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία θεώρησε πώς το κείμενο με την επίμαχη φράση δεν ήταν επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων.

Με πληροφορίες από pelop.gr

TOP NEWS