Ομιλία Γιώργου Καραμπελιά στους Τρείς Ιεράρχες

  • Dogma
γιώργου καραμπελιά

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 20 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Ιστορικού Συλλόγου του Βόλου «Οι Τρείς Ιεράρχαι», θα παρουσιαστεί το Βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Καραμπελιά «1821 η Παλιγγενεσία».

Πρόκειται για τον δεύτερο τόμο του έργου του Γιώργου Καραμπελιά «1821 – Η δυναμική της παλιγγενεσίας- της διαμόρφωσης του Νεώτερου Ελληνισμού (1204-1922), πού εγκαινιάστηκε με το έργο του για το 1204. Στον Β΄ τόμο περιγράφεται η περίοδος της Τουρκοκρατίας καί με ιδιαίτερη έμφαση τα χρόνια, 1700-1821.

Ομιλητές θα είναι οι: Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής – δημοσιογράφος, Θανάσης Σαμαράς, δημοσιογράφος, Αντώνης Σμυρναίος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καί ὁ συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς.

Την εκδήλωση θα ευλογήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος και θα συντονίσει ο ιστορικός Κώστας Μοράρος,

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Γιώργος Καραμπελιάς είναι Έλληνας συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής.

Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964, ως φοιτητής της Ιατρικής, συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη. Μετά το 1967 σπούδασε Οικονομία στη Γαλλία.

Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και στον «Μάη του ’68», σε ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις. Στη Γαλλία γράφει τα πρώτα του βιβλία. Μετά τη μεταπολίτευση συνεχίζει αδιάλειπτα την πολιτική και συγγραφική του δραστηριότητα.

Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό Ρήξη. Το 1980, μαζί με φίλους, δημιούργησε το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Από τις εκδόσεις έχουν εκδοθεί ως σήμερα πάνω από 120 τίτλοι από τους τομείς της λογοτεχνίας, του δοκιμίου, της Ιστορίας, των κοινωνικών κινημάτων, της οικολογίας καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Έλληνα φιλόσοφου Κώστα Παπαϊωάννου. Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII)

Από το 1993 έως το 1994 διηύθυνε τον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων – Εναλλακτικών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σπίθας του Μ. Θεοδωράκη, από την οποία αποχώρησε στις 24 Ιουνίου 2011[1].

Από το 1995 είναι εκδότης και αρχισυντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού Άρδην που συνεχίζει να εκδίδεται. Αποτελεί ιδρυτικό και προεξέχον μέλος της Κίνησης Πολιτών Άρδην που δημιουργήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Παράλληλα αρθρογραφεί σε εφημερίδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

TOP NEWS