Ομιλία στην Αρτα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό (βίντεο)

  • Dogma
άγιο κοσμά

Σε μια ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Την ομιλία για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό πραγματοποίσε ο κ. Κωνσταντίνος  Χολέβας υπό τον τίτλο  «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η ελληνορθόδοξη παιδεία».

Παρουσία των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και Άρτης κ. Ιγνατίου, των κληρικών, των τοπικών Αρχόντων και πλήθους λαού, ο κ. Χολέβας με πολύ περιεκτικό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε το εθνοσωτήριο έργο του Πατροκοσμά, ιδιαίτερα στον τομέα της ελληνορθόδοξης μορφώσεως και ανάστασης του έθνους, πτυχές του οποίου παρουσίασε μέσα από τις ιστορικές πηγές και μαρτυρίες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή για την παρουσία του και την επίκαιρη αφυπνιστική εισήγησή του, τονίζοντας και ο ίδιος ότι το έθνος μας θα καταφέρει πάλι να σταθεί στα πόδια του έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό και στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις του.

Της ομιλίας προηγήθηκε η τέλεση του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS