Ομιλούν οι πόλεις στην Χρυσοσπηλαιώτισσα

  • Dogma
Χρυσοσπηλαιώτισσα

Οι πόλεις μίλησαν… και με την εκδήλωση αυτή σείστηκε ο Ιερός Ναός της Χρυσοσπηλαιωτίσσης από τα χειροκροτήματα, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό.

«57 χρόνια στην ιερωσύνη και τα συναισθήματα που ένιωσα στην αποψινή εκδήλωση,δεν τα’χω νιώσει ποτέ!» τόνισε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου- Χρυσοσπηλαιώτισσα με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Χρυσοσπηλαιώτισσα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές από την ομάδα «Φοιτητριών και Επιστημόνων» με θέμα : «ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ». Το κοινό είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί μέσα από ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό στις τοποθεσίες από τις οποίες πέρασε ο Χριστός πλαισιωμένο από ξεχωριστά άσματα, ποιήματα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και το ολοζώντανο  θεατρικό «Τα τρία δέντρα».

Χρυσοσπηλαιώτισσα

Οι πόλεις μίλησαν για τη ζωή, για τα θαύματα,τις παραβολές, τη σταυρική θυσία του Χριστού, αλλά και την Ανάσταση Του, δίνοντας την σκυτάλη να μιλήσουν αργότερα οι μάρτυρες, οι ιεραπόστολοι, οι ιερείς, οι σύγχρονοι χριστιανοί!

Χρυσοσπηλαιώτισσα

Οι πόλεις μίλησαν και σείστηκε ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Χρυσοσπηλαιώτισσα από τα χειροκροτήματα του κόσμου, τη συγκίνηση, τη χαρά αλλά και τον μεγάλο ενθουσιασμό.

Χρυσοσπηλαιώτισσα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κ. Μπρούλιας, ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Γαλατσίου κ. Άγγελος Βουράκης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής  Αγγειοχειρουργος κ. Σανούδος, Ανιπροσωπεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «Ο Σωτήρ», Ραδιοφωνικοί παραγωγοί, Εκδότες εφημερίδων και περιοδικών, δημοσιογράφοι, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, τραπεζικοί, δικηγόροι, μηχανικοί και πλήθος άλλου κόσμου.

Χρυσοσπηλαιώτισσα

Μετά τη φήμη του Αρχιεπισκόπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός κατασυγκινημένος από αυτή την πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση μοίρασε στο κοινό ένα ξεχωριστά εντυπωσιακό ενθύμιο.

TOP NEWS