Το όνομα του Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικου στη Βιβλιοθήκη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

  • Dogma
Αγαθόνικου

Δύο πρότυπες αίθουσες, Βιβλιοθήκης και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κοσμούν πλέον το περιβάλλον του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εγκαινίασε το έργο και έδωσε στη Βιβλιοθήκη το όνομα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθόνικου, τιμώντας το πολυσχιδές έργο και την προσφορά του σεπτού ιεράρχη-προκατόχου του.

Οι δύο αναπλασμένες σχολικές αίθουσες εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη 30 Μαΐου και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Σχολείου με την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Κατερίνης και τη Σχολική Επιτροπή, τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. Οι δύο αίθουσες έχουν πλήρως ανακαινιστεί, διαμορφωθεί και εξοπλιστεί σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα σχολικών αιθουσών Βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.  Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος ήταν και βασικός υποστηρικτής της ολοκλήρωσης του έργου. Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Ίτσιος, ο Σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Νίκος Γραίκος, ο Διευθυντής του 17ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτρης Μπόζογλου, ο Δ/ντης του 18ου Δ. Σχολείου κ. Χρήστος Βιδάκης, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μαυρίδης και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές.

1 3 4 5

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές του σχολείου παρουσίασαν πρόγραμμα με παντομίμα και μουσική. Την εκδήλωση άνοιξαν μ’ ένα θερμό καλωσόρισμα ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτρης Μπόζογλου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννης Μαυρίδης, οι οποίοι αμφότεροι ευχαρίστησαν τους αρωγούς της προσπάθειας και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την καθοριστική συμβολή του. Δήλωσαν βαθειά συγκινημένοι για την πρόταση του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου να δοθεί στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου το όνομα του αγαπητού και σεβαστού σε όλους Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικου. Τόνισαν μάλιστα το αξιέπαινο  έργο του  Γέροντα Μητροπολίτη και την εν γένει προσφορά του προς την τοπική Εκκλησία. Λαμβάνοντας το λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε αρχικά στο πρόσωπου του χαρισματούχου Γέροντα Αγαθόνικου «ο οποίος διαθέτει  έκδηλα τα σημάδια της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος  στο  έργο του» όπως τόνισε  χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι μια ευχάριστη συγκυρία να βρισκόμαστε σ’ ένα καινούργιο σχολείο της πόλης μας με συνθήκες που επιτρέπουν τις προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Το σχολείο αυτό είναι ένα ζωντανό κύτταρο μάθησης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Ένα δημοτικό σχολείο που παρέχει παιδεία ουσιαστικά. Συγχαίρω όλους τους υπευθύνους και συνοδοιπόρους στη προσπάθεια δημιουργίας τέτοιων πρότυπων και υποστηρικτικών χώρων που λειτουργούν παράλληλα με τα κύρια μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Μητρόπολή μας πάντα συμβάλλει και συμμετέχει στην ολοκλήρωση τέτοιων καλών προσπαθειών. Είθε όλοι μας να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας».

6 7 8

TOP NEWS