Ονομαστήρια Καλαβρύτων Ιερωνύμου στην Αγία Λαύρα – Φωτογραφίες

  • Dogma
καλαβρύτων

Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, τιμά σήμερα 15 Ιουνίου η Εκκλησία μας, ημέρα που άγει τα ονομαστήριά του, και ο σεπτός Ποιμενάρχης Καλαβρύτων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος,  αποδέχθηκε το κάλεσμα του καθηγουμένου της Ιεράς και ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας γέροντος Ευσεβίου και της μοναστικής κοινότητας και εόρτασε τα ονομαστήριά του στην Ιερά Μονή των Καλαβρύτων.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, συλλειτουργούντων ιερέων της Μητρόπολης.

Ο κ. Ιερώνυμος, όπως τόνισε, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και επέλεξε να εορτάσει στην Ιερά Μονή, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος για  να τονίσει την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας, αφού στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε μαζί με τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους από όλη την Μητρόπολη Καλαβρύτων, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και κληρικούς όλων των ιερατικών βαθμίδων και ο δεύτερος λόγος, για να εορτάσει ως μοναχός που είναι σε Μοναστήρι, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κάτω από τα λαμπρά ιερατικά άμφια, παραμένει και δίνει την ιερή «μάχη» του μοναχισμού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλης πρ. Ιωακείμ Βενιάκης, ο οποίος μίλησε για την βίο του Οσίου Ιερωνύμου και εκ μέρους όλων απηύθυνε ευχές στον Μητροπολίτη μας αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι «ευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό, όπως ο ακάματος και άξιος ιεράρχης μας στη διακονία τού θείου θελήματος, να χαίρει τα Βέλτιστα και Κρίτωνα και να πολλαπλασιάσει τους κόπους και της θυσίες του.»

Η εορτή έκλεισε στο Αρχονταρίκη της Ιεράς Μονής με μοναστηριακά κεράσματα και ευχές. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναχωρεί αυτή την ώρα για την Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Κυριακή θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Πηγή: kalavrytanews.com

TOP NEWS