Ονομαστήρια Λαρίσης Ιερωνύμου

  • Dogma
λαρίσης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο Λόγο κατόπιν ευλογίας του Ποιμενάρχου μας, υπούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος τόνισε την προσήλωση του Οσίου Ιερωνύμου στην αγιογραφική και την εν γένει παράδοση της Εκκλησίας ως βασικό χαρακτηριστικό της Θεολογίας και της προσφοράς του στην πατερική γραμματεία. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι αρχιερατικοί επίτροποι και οι ιεροκήρυκες της Μητροπόλεώς μας, καθώς και κληρικοί από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Κατά τη διανομή του αντιδώρου οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές με τον Σεβασμιώτατο.

TOP NEWS