Ονομαστήρια Μητροπολίτη Σπάρτης

  • Dogma
σπάρτης

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη Σπάρτης και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

σπάρτης

Στην Ιερά Μητρόπολη φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας, τόσο το απόγευμα της παραμονής όσο και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, που τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ενώ συμμετείχε ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Σάπιος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος παίρνοντας έναυσμα από τον βίο του Αγίου Ευσταθίου, αναφέρθηκε στο χάρισμα της υπομονής.

σπάρτης

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την αγάπη και τις ευχές τους, ενώ αντευχήθηκε να έχουν την ευλογία του Αγίου Ευσταθίου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο οποίος -αν και ο Ποιμενάρχης  δεν εόρταζε- θέλησε να βρεθεί κοντά του για να του ευχηθεί. Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  καθώς και για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία της Ελλάδος γενικότερα και στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης ειδικότερα. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ένα κέρασμα στις αρχές και το λαό που συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης ιερούργησε στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους συνεπικουρούμενος από πλειάδα κληρικών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος.

σπάρτης

Επακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων. Ο σεπτός Ποιμενάρχης  με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους πιστούς, που είχαν συρρεύσει από την ευρύτερη περιοχή για να του ευχηθούν, ενώ αντευχήθηκε υγεία και προκοπή.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ