Ονομαστήρια Ωρεών Φιλόθεου στη Χαλκίδα

  • Dogma
φιλόθεου

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ετελέσθη η καθιερωμένη από πολλών ετών λειτουργική σύναξη επί τη μνήμη του Οσίου Φιλοθέου του Πρεσβυτέρου του θαυματουργού.

Στην Ενορία αυτή ανετράφη, ως συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων και Διακόνων της τοπικής μας Εκκλησίας και εκ των γειτονικών Ι. Μητροπόλεων Θηβών και Καρυστίας, συμπροσευχομένων πολλών Κληρικών εξ Αθηνών και πλήθους εκ των εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συμμετοχή πολυαρίθμων λαϊκών πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, αναλύοντας την περί Σταυρού θεολογία της Εκκλησίας μας, η οποία πραγματώνεται, κάθε εποχή, στις ζωές των Αγίων, όπως και στου Οσίου Φιλοθέου, του οποίου τον βίο ανέπτυξε και κλείνοντας συνεχάρη τον φερώνυμο του αγίου Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, ο οποίος εργαζόμενος υπέρ της Εκκλησίας κομίζει μαρτυρία Σταυρού σε όσους τον συναναστρέφονται.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον πνευματικό του υιό, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, για την εορτή του και ευχαρίστησε όσους παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στην χαρά αυτή του Θεοφιλεστάτου.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την πατρική του αγάπη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, για τον κόπο της αυτοπρόσωπης παρουσίας του και τον εμπνευσμένο του λόγο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την αδιάπτωτη αγάπη του, ως πνευματικού του πατέρα και την συνεχή υποστήριξή του, ενώ παρακάλεσε όλους τους παρισταμένους να συνεχίσουν, εν αγάπη, να προσεύχονται για εκείνον.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων, επίσης, παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής και ο Συνταγματάρχης ΠΖ κ. Γεώργιος Γεωργοπάλης, ως εκπρόσωπος της Σχολής Πεζικού.

TOP NEWS