Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου (βίντεο)

  • Dogma
χρυσάνθου

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών η μνήμη των Αγίων ενδόξων μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας.

Στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ στο ιερό βήμα συμπροσηύχετο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί Ιερείς, και πλήθος ευσεβών Χριστιανών για να τιμήσουν τους Αγίους και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Επίσκοπο.

χρυσάνθου

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, του οποίου το όνομα φέρει ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ωμίλησε με λόγια από καρδίας, για το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, του ευχήθηκε να έχη έτη πολλά, υγεία κατ’ άμφω και αγλαόκαρπη διακονία επ’ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας. Υπογράμμισε δε πως η συνεργασία του με τον Θεοφιλέστατο είναι αρίστη και άψογη, η οποία αποσκοπεί στην οικοδομή του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και όχι μόνο. Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη θυσιαστικής προσφοράς από τους Κληρικούς και ιδιαίτερά τους Επισκόπους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα.

χρυσάνθου

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ιερά Αγρυπνία, για τους θερμούς πατρικούς λόγους που του απηύθυνε, αλλά και για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπό του από την πρώτη ημέρα που ο Κύριος τον κατέστησε Ποιμένα, Πατέρα και Επίσκοπό της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών.

Την επομένη ημέρα Σάββατο 19 Μαρτίου ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου και Λαού στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS