Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου

  • Dogma
ονομαστήρια

Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσεβίου, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στα πρόσωπα των Αγίων και στην εκδήλωση τιμής και αγάπης προς τους εορτάζοντες, που εκδηλώνεται με την προσευχή υπέρ αυτών και την αναγνώριση του έργου τους, και συγκεκριμένα, όπως ετόνισε, του σήμερα εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, ο οποίος επί 23 χρόνια επιτελεί στην ακριτική αυτή Ιερά Μητρόπολη ένα πολυσχιδές Εκκλησιαστικό έργο.

IMG_7222 IMG_7271 IMG_7295 IMG_7228

Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία παρέστησαν και Ιερείς εξ άλλων Μητροπόλεων, ο Ταξίαρχος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης, Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης και η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Σαμίων εν Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς έχουν δημιουργήσει πολυφωνική Χορωδία, η οποία απέδωσε τους ύμνους μαζί με τους Ιεροψάλτες της Σάμου, ο εκ Σάμου καταγόμενος Πλοιοκτήτης και Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Στυλιανός Νιώτης, και πλήθος Σαμίων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ