Ονομαστήρια του Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου

  • Dogma
τιμοθέου

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6:00μ.μ., θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ανήμερα της εορτής, θα τελεσθεί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ως άνω Ιερό Ναό. Επίσης το εσπέρας της αυτής ημέρας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο (Ιεζεκιήλ 30) από τις 5:30΄μ.μ. έως και τις 8:30΄μ.μ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου.

Το όνομα του Αγίου Τιμοθέου είναι ελληνικό και σημαίνει αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός.

Ο Άγιος Απόστολος Τιμόθεος γεννήθηκε στα Λύστρα της Λυκαονίας από Έλληνα πατέρα και Ιουδαία μητέρα, την Ευνίκη. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και η γιαγιά του, η Λωίδα, τον ανέθρεψε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Όταν ο απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τα Λύστρα, εκτιμώντας τα πνευματικά του χαρίσματα και το φλογερό ιεραποστολικό του ζήλο, τον διαπαιδαγωγεί κατάλληλα και τον παίρνει συνοδό του στην Β΄ αποστολική περιοδεία όπου ζει όλες τις περιπέτειες του κορυφαίου αποστόλου για τη διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του Παύλου, επιστρέφει στην Έφεσο και συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ