Ονομαστήρια Ύδρας και χειροθέτηση Αρχιδιακόνου

  • Dogma
εφραίμ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, λιτά και απέριττα, εορτάστηκε το Σάββατο 28ηΙανουαρίου 2017 η μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, στο παρεκκλήσιο του ομωνύμου Ι. Ναού στο Νεανικό Κέντρο της Ι.Μ. Ύδρας στην Αίγινα.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του φερώνυμου οσίου, Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Θείο Λόγο του ο Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Εφραίμ, στο συγγραφικό του έργο, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους Εκκλησιαστικούς συγγραφείς. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τον περιέγραψε ως εξής : « Εφραίμ ο πολύς, η παραμυθία των αθυμούντων, η παιδαγωγία των νέων, η χειραγωγία των μετανοούντων, η κατά των αιρετικών ρομφαία, το δοχείο του Πνεύματος, το σκεύος των αρετών».

Το μικρό αναλόγιο του Χορού πλαισιώθηκε από μεγάλα ονόματα της ψαλτικής τέχνης, τους καλλίφωνους πρωτοψάλτες Δημήτριο Καλλομοίρη, Στυλιανό Κάλαβρο, Μηνά Μακαρατζή, Παύλο Καλλίκακα που συνέβαλαν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα.

onoMAtAE_10 onoMAtAE_7 onoMAtAE_11 onoMAtAE_8 onoMAtAE_14

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. κ. Εφραίμ χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο της Τοπικής Εκκλησίας τον Ιερολογιώτατο Π. Νεκτάριο Δαρδανό, για τον οποίο αναφέρθηκε στο ήθος, την ευλάβεια, τη σύνεση προς τα ιερατικά του καθήκοντα και την αφοσίωσή του στον Επίσκοπο. Ο νέος Αρχιδιάκονος είναι υιός του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου, της Ι. Μ. Ύδρας Πρωτ. π. Ακινδύνου Δαρδανού. Τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας προσφώνησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. Γρηγόριος Νανακούδης Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Ύδρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα αισθήματα αφοσίωσης και αγάπης του Ι. Κλήρου της Μητροπόλεως προς το πρόσωπό του. Τέλος, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τον για το μεγάλο ποιμαντικό έργο που επιτελείται από την Τοπική Εκκλησία στην Αίγινα.Ακολούθησε κέρασμα, με την ευχάριστης μουσικής συνοδείας των μαθητών και του δασκάλου κ. Αλεξάνδρου Σπίτζινγκ της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής « Εστουδιατίνα Αίγινας» στο Αρχονταρίκι του Ι. Ναού σε όλο το εκκλησίασμα, που υπομονετικά περίμεναν να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και να του ευχηθούν.

onoMAtAE_1 onoMAtAE_2 onoMAtAE_3 onoMAtAE_12 onoMAtAE_13

TOP NEWS