Ορεστιάδα: Με κατάνυξη υποδέχτηκαν οι την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

  • Dogma

Με θρησκευτική κατάνυξη οι Ακρίτες της Ορεστιάδος υπεδέχθησαν την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Στην Ορεστιάδα βρέθηκ ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, κομίζων εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος νήσου Άνδρου την τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία συνοδεύουν ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ευδοκιμος και Πατέρες της Μονής.
Η επίσημη υποδοχή έγινε στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης – Ορεστιάδος, ο οποίος εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από τα εγκαίνιά του, στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Πέτρος Δασκαλάκης, η Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμότειχου, Αστυνόμος Α’ κα Αναστασία Πουρναρά, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σαγήνης κα Εμμανουηλίδου, Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Εφημέριοι της Ορεστιάδος και μέγα πλήθος πιστών.

Τον κ. Δωρόθεο Β’ και τη συνοδεία του υπεδέχθη και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία για τον λαό της ακριτικής Ορεστιάδος την άφιξη της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, ύστερα από τη διετή δοκιμασία της πανδημίας, ανεφέρθη στους πολυετείς φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς, που τον συνδέουν με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ , τον οποίο και ευχαρίστησε, μαζί με τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής Παναχράντου για την διακομιδή του ιερού λειψάνου, προς υγεία, ευλογία και επιστηριγμό των πιστών!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αντιφωνών τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται δέος ευρισκόμενος στην εσχατιά αυτή της Πατρίδος, τα σύνορα της οποίας φυλάσσουν με θυσιαστικό φρόνημα και αυταπάρνηση οι Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ.Δαμασκηνό, τον οποίο χαρακτήρισε «Λεωνίδα» των Θερμοπυλών της Ορεστιάδος, για την υποδοχή του, τους λόγους της αγάπης του, την πολυετή αδιατάρακτη φιλία του και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Παντελεήμων να τους χαρίζει υγεία και δύναμη.
Απευθυνόμενος δε προς τους παρόντες μαθητές της Σχολής Αστυφυλάκων, τους υπενθύμισε ότι ο Άγιος Παντελεήμων ήτο συνομήλικός τους και τους προέτρεψε ό, τι κάνουν στη ζωή τους να το κάνουν με πίστη, η οποία εγγυάται την επιτυχία των προσπαθειών τους και την υπέρβαση των οποίων δυσκολιών της ζωής τους.
Προ της ελεύσεώς του στην Ορεστιάδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μετά του συνοδεύοντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού, διερχόμενοι από το Σουφλί, επεσκέφθησαν το Μουσείο Μετάξης, στο οποίο τους ξενάγησε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Τσακίρης.

TOP NEWS