Οργή Ιεραρχών για Βελόπουλο και «Επιστολές» Ιησού

  • Dogma

Μαίνεται  ο πόλεμος ανάμεσα σε Ιεράρχες και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, αναφορικά με τις «επιστολές» του Ιησού, τις οποίες πουλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος το 2014.

«Δεν μπορεί η Εκκλησία να απαντά κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο»

Οι Ιεράρχες αδειάζουν τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για «δάκτυλο της Νέας Δημοκρατίας» – Τον «αδειάζουν» τα Ellinika Hoaxes.

Σε απόσπασμα εκπομπής τηλεπωλήσεων τον Μάρτιο του 2014, φαίνεται να υποστηρίζει ο κ. Βελόπουλος: «Μέσα έχει επιστολές του ίδιου του Ιησού. Επιστολές δικές του, δεν θα το πιστεύετε, επιστολές που έγραψε ο ίδιος και τις έχω μόνο εγώ».

Πρώτος εξαπέλυσε τα βέλη του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας , ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή. Αυτά όλα είναι γεννήματα του Μεσαίωνα. Είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο».

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας δεν δίστασε να μιλήσει και για εκμετάλλευση της πίστης, τονίζοντας με νόημα: «Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε με ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον Χρυσόστομο Μεσσηνίας να ευχαριστεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλοντας  και μέσω twitter πολιτική σκευωρία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απαντά με ένα βίντεο που δείχνει τον Χρυσόστομο Μεσσηνίας να ευχαριστεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και καταγγέλλει μέσω twitter πολιτική σκευωρία.

ητροπολίτης Σμύρνης !Μάλιστα !Όλα εξηγούνται 1) 2 Μνηστήρες για θέση Αρχιεπισκόπου 2)επόμενη κυβέρνηση ΝΔ 3)ΕΠΊΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΣΕ @ellinikilisi και όλα ακολουθούν ! Είπε ο κ.κ. Γαβριήλ κάτι για το αντιεκκλησιαστικό σύμφωνο συμβίωσης που ψήφισε ο κ.Μητσοτάκης;ΤΙ ;ΟΧΙ;

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Για να στηρίξει την ύπαρξη των επιστολών ο Κυριάκος Βελόπουλος παρέπεμψε και  στην Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος.

Ωστόσο, ο ηγούμενος αυτής έσπευσε να τον διαψεύσει δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός που τα χρησιμοποιεί αυτά κάποιο άλλο σκοπό έχει. Και μάλιστα ένας που μπορεί να είναι και πολιτικός δεν μπορεί να το λέει αυτό το πράγμα. Είναι αμαρτία αυτό το πράγμα να λέγεται».

Βελόπουλος: Δεν είπα ότι τις έγραψε ο ίδιος ο Χριστός

Μέσα στη θύελλα τον αντιδράσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει αρχίσει ήδη με δηλώσεις του την περίοδο τον Ευρωεκλογών να αναιρεί τον ισχυρισμό ότι οι «επιστολές» ανήκουν στον Ιησού. Μιλώντας στην εκπομπή  Leaders του starx.gr. είχε δηλώσει: «Αυτό που είπα εγώ είναι ότι είναι χειρόγραφα, όχι ότι τα έχει γράψει ο ίδιος», ενω σε απάντησή του στην πρωινή ζώνη του Skai αναφέρθηκε σε λεκτικό του λάθος, θέτοντας το χαρακτηριστικό ρητορικό ερώτημα: «Εσύ λεκτικά λάθη δεν έχεις κάνει ποτέ στην ζωή σου;» Σκάι.

Αποστάσεις πήρε και ο συγγραφές του Βιβλίου

Ο κ. Ιωάννης Παπαζήσης, συγγραφές του επιμαχου βιβλίου δήλωσε: «Όταν μιλάς πολύ ώρα μπροστά από τη κάμερα μπορείς να κάνεις λάθος. Χωρίς να το θέλει ο άνθρωπος αδίκησε τον εαυτό του» δήλωσε ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κεντρική εκδήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, αφού στο πλαίσιο αυτής, δήλωσε ότι θα δώσει κάθε εξήγηση.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί γνήσιο καθώς γράφτηκε 15 αιώνες μετά την εποχή του Χριστού.

 Τον «αδειάζουν» τα Ellinika Hoaxes

Όπως αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes οι επιστολές αυτές αποκαλύφθηκαν στον τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Αυτός είδε πάνω σε μία πέτρα το κείμενο του Ιησού, το κατέγραψε και το έστειλε σε όλους του Χριστιανούς.

Το χειρόγραφο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και φυλάσσεται στην Μονή Διονυσίου στο Αγιον Ορος.

Αυτό δεν είναι το μόνο χειρόγραφο με περίφημη επιστολή του Ιησού.

Υπάρχουν και αρχαιότερα χειρόγραφα σε άλλες χώρες, όπως η περίφημη επιστολή του Χριστού προς τον Αύγαρο, όλα όμως θεωρούνται ψευδεπίγραφες.

Η μοναδική περίπτωση που όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς έγραψε κάτι, ήταν όταν του παρουσίασαν την μοιχαλίδα και έγραψε κάτι (που δεν διασώθηκε) με το δάκτυλό του στο χώμα.

«…σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. Ως δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν».

Πηγή: Skai.gr/  star.gr / Ellinika Hoaxes

Φωτογραφία: ant’1.gr

TOP NEWS