Οργή μητροπολίτη Γόρτυνος κατά Σαμαρά για το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο

  • Dogma

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και γενικότερα στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί.

Θεοδώρα Αβαγιανού

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και γενικότερα στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Σαμαρά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, θεωρώντας το αντίθετο προς την Αγία Γραφή. “Ο νόμος αυτός είναι αντίθετος πρός τήν Ἁγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία καί παιδεία, αλλά καί πρός αὐτήν τήν απλή λογική καί τό αίσθημα του ανθρώπου”.

“Στήν χώρα μας, κύριε Πρωθυπουργέ, δέν μπορεί να σταθεί ο υπο ψήφιση νόμος σας κατά του ρατσισμού, διότι αυτός καταστρατηγεί την ελεύθερη σκέψη καί έκφραση των ρωμαλέων Ελλήνων, χαρίσματα και αγαθά, τα οποία προστατεύονται συνταγματικώς”.

Ο ιεράρχης προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό πως οι κληρικοι και ειδικότερα οι επίσκοποι δεν θα αφήσουν το λαό “να αγωνίζεται μόνος του, για την υπεράσπιση των δώρων πού έλαβε από τόν Θεό”.

Επιπλέον ο κ. Ιερεμίας επεσήμανε οτι στη μητροπολιτική περιφέρεια Γόρτυνος όλοι είναι εναντίον του Πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο και χαρακτήρισε “ενάντιο πρός την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας”.

TOP NEWS