Οργή στον Άθωνα για τις κατασχέσεις.

  • Dogma

Οργισμένοι με την Κυβέρνηση φαίνεται πως είναι οι Αγιορείτες ύστερα από την εμμονή της Αθήνας να μην δέχεται συζήτηση στο θέμα της φορολόγησης των ακινήτων του Αγίου Όρους.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την πρόσφατη Διπλή Σύναξη στο Άγιον Όρος, έφθασαν κατασχετήρια από την ΔΟΥ Πολυγύρου. Υστερα από την άρνηση των μοναχών να πληρώσουν τους φόρους για τα εκτός Αγίου Όρους ακίνητα τους, η εφορία προχωρά σε κατασχέσεις.

 

Πληροφορίες του RNN αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή εξόργισε τους μοναχούς. Ετσι αποφάσισαν να μην καλέσουν τον Πολιτικό Διοικητή ώς είθισται για να του ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους κάνοντας έτσι μια συμβολική διακοπή «διπλωματικών σχέσεων» με το ελληνικό κράτος το οποίο εκπροσωπεί ο διοικητής.

 

Δημοσιεύματα σχετικά με αποπομπή του πολιτικού διοικητή από την Διπλή Σύναξη δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον από την δική του πλευρά.

 

Οι Αγιορίτες από την δική τους πλευρά κρατούν στάση αναμονής ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν. Ήδη έχουν στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα, ζητώντας την παρέμβαση του.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ