Οριστικό τέλος στην αγωνία του Αρχιεπισκόπου για την έκταση στον Βαρνάβα Αττικής

  • Dogma

Για οριστικό τέλος στην αγωνία του Αρχιεπισκόπου σχετικά με την έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, όπου θα γίνουν ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποσχέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς στον Αρχιεπίσκοπο.

Γιώργος Φερδής

Για οριστικό τέλος στο «Βάσανο» και στην γραφειοκρατία σχετικά με την έκταση στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, όπου θα γίνουν ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποσχέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, στην συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε σήμερα το πρωί τον Υπουργό, όπου του παρουσίασε τις διάφορες δυσκολίες σε θέματα που υπάρχουν όσο αναφορά τις εκκλησιαστικές εκτάσεις και την χορήγηση αδειών από το κράτος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την χωροθέτηση των ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής στον Βαρνάβα Αττικής. Να σημειώσουμε, ότι η έκταση των 160 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με στόχο να γίνει ένα γηροκομείο, αλλά όπως είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος είχε βρεθεί εκείνη την περίοδο αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία.

Στην έκταση αυτή είχε διαπιστωθεί τότε πως οι χρήσεις γης επέτρεπαν μόνο βίλες και αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Έτσι ο κ. Ιερώνυμος έκανε όπως είχαν πει την «πονηριά» και ξεγέλασε την ελληνική γραφειοκρατική τρέλα για καλό όμως σκοπό. «Είπα λοιπόν ότι θα κάνω την έπαυλη του Αρχιεπισκόπου και πήρα την άδεια. Τώρα τελειώνουν τα μπετά. Όταν τελειώσει, θα πω ότι επειδή έχει υγρασία και δεν μου αρέσει το περιβάλλον, θα το δώσω στους ηλικιωμένους να μείνουν εδώ, ως φιλοξενούμενοι» είχε πει τότε σε συνεντευξή του ο κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ταγαράς, άκουσε τα προβλήματα που είχε ο κ. Ιερώνυμος και υποσχέθηκε μια γρήγορη επίλυση, για να διευκολυνθεί έτσι το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο κ. Ιερώνυμος, είπε ότι αν και εξωτερικά το κτίσμα μοιάζει με έπαυλη, εσωτερικά έχει σχεδιασμό γηροκομείου και εκεί θα φιλοξενηθούν 30 άτομα.

TOP NEWS