Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων στο ΚΕΥΠ

  • Dogma
ορκωμοσία

Η Ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2016 Α΄ ΕΣΣΟ τελέσθηκε σήμερα σήμερα το πρωί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου.

Η ορκωμοσία τελέσθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία

Στην τελετή παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγος Δημήτριος Βλαχογιάννης, ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί του ΚΕΥΠ και Διοικητές άλλων Μονάδων της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η τέως υπουργός κα Άννα Διαμαντοπούλου, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, Αντιπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων οπλιτών. Μετά την τελετή παρετέθη μικρή δεξίωση.

ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία

Ο στρατιωτικός όρκος έχει ως εξής:
Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα. Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας. Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών. Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους. Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.

TOP NEWS