«Ορθόδοξη Παιδεία και Ευρώπη» συζήτηση στο Παραλίμνι

  • Dogma

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου» στο Παραλίμνι.

 

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης είχε σαν γενικό θέμα: «Ορθόδοξη Παιδεία και Ευρώπη». Το θέμα αρκετά ενδιαφέρον, αφού η Ορθόδοξη Παιδεία είναι κτήμα των Ορθοδόξων χωρών, οι οποίες καλούνται να την μεταλαμπαδεύσουν στις άλλες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης. 

 

Παρόντες ήταν, εκτός των ομιλητών που αναφέρονται πιο κάτω, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, κληρικοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

 

Στην συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα, αγγίζοντας τις πολλαπλές πτυχές του. 

 

Πρώτη μίλησε, εκ μέρους του εκπαιδευτικού κόσμου, η κ. Γεωργία Κούμα, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης. Η κ. Κούμα ανέπτυξε το θέμα: «Παιδεία – Εκπαίδευση – Ευρώπη». 

 

Εκ μέρους της Πολιτείας μίλησε  ο κ. Τάσος Μητσόπολουλος, Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Η ομιλία του κ. Μητσόπουλου είχε σαν θέμα: «Πολιτική – Παιδεία – Ευρώπη». 

 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της Εκκλησίας, ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία – Παιδεία – Ευρώπη». 

 

Συντονιστής στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ήταν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. 

 

Μετά την ανάπτυξη των θεμάτων, ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή και των παρευρισκομένων. Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ