Παλιό Νοσοκομείο Ζακύνθου: Λεηλασίες στο εκκλησάκι – Έριξαν την προτομή του ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Για τις λεηλασίες που δέχεται το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στο Παλιό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με αφορμή την βεβήλωση της προτομής του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου, μιλάει το zantetimes.gr ο εφημέριος π. Ισίδωρος Αρβανιτάκης. 

Στον προαύλιο χώρο του παλιού Νοσοκομείου, ο οποίος έχει περιέλθει στην κατοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου υπάρχει και η προτομή του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου.

Άγνωστοι έριξαν την Προτομή του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου πάνω στην περίφραξη του χώρου. Ευτυχώς μετά από μία πρώτη εικόνα δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές.

Άμεσα ενημερώθηκε για το θέμα η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Κατερίνα Μοθωναίου, η οποία υποσχέθηκε ότι η Προτομή θα μεταφερθεί στον χώρο του Νέου Νοσοκομείου Ζακύνθου στο Γαϊτάνι.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ιερέας που εκτελεί (όποτε λειτουργεί) χρέη εφημερίου στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου π. Ισίδωρος Αρβανιτάκης, περιγράφει στην κάμερα του zantetimes.gr ότι το εκκλησάκι έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές. Παράλληλα αναφέρει ότι έχει βρει σπασμένη την κλειδαριά και να λείπουν από εικόνες μέχρι και το Αρτοφώριο της Αγίας Τράπεζας.

πηγή: zantetimes.gr

TOP NEWS