Πάνδημη η Μαρωνεία υποδέχτηκε μετά από 110 χρόνια την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους – Φωτο

  • Dogma
αγίου χαραλάμπους

Η Μαρώνεια, υποδέχθηκε πανδήμως τη Θαυμα­τουργό Εικόνα του Προστάτου και Πολιούχου αυτής, Αγίου Ιερομά­ρτυρος Χαραλάμπους

Το απόγευμα της Τρίτης, 4 Ιουλίου η ιστορική έδρα της Μητροπόλεώς, η Μαρώνεια, υποδέχθηκε πανδήμως την Θαυμα­τουργό Εικόνα του Προστάτου και Πολιούχου αυτής, Αγίου Ιερομά­ρτυρος Χαραλάμπους, η οποία επαναπατρίζεται εκατόν δέκα χρόνια μετά την μεταφορά της από τους προγόνους μας, το 1913, στον Πειραιά, λόγω της επισυμβάσης τότε Βουλγαρικής Κατοχής.

Ο κομιστής της Ιεράς Εικόνος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ολοθύμως προσδεχόμενος το αίτημα των κατοίκων της Μαρωνείας, αφίχθη εις τον λιμένα της Μαρωνείας και ακολούθως διά πομπής κατέφθασεν εις την κεντρικήν πλατείαν της Μαρωνείας, όπου πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, εν συνεχεία η Λιτανεία εις τον Ιερόν Ενοριακόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Επίσημος Δοξολογία.

Στις λατρευτικές Συνάξεις συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντε­λεήμων, ως εκπροσώπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και πλήθος στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων και του ευσεβούς λαού του Θεού.

αγίου χαραλάμπους

TOP NEWS