Πάνδημη υποδοχή Τίμιας Ζώνης στη Δράμα

  • Dogma
ζώνη

Με τιμές αρχηγού κράτους η Δράμα υποδέχθηκε την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την οποία κόμισε ο Γέροντας Εφραίμ.

Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Αγήματος της Φρουράς Δράμας, τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, του ιερού κλήρου και πλήθους ευσεβούς λαού.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως έγινε η μετάβαση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Ο ναός, θα είναι ανοιχτός έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Τον Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας τονίζοντας τη σημασία της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, «Πόση χάρη έχει η Τίμια Ζώνη, το τιμαλφές αυτό κειμήλιο της αμωμήτου πίστεως μας;» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε σε ιστορικά θαυμαστά γεγονότα που επιτέλεσε η Αγία Ζώνη στα οποία έμειναν εκστατικοί ακόμη και οι μουσουλμάνοι. Στη μαρτυρική μας επαρχία που μαστίζεται από ασθένεια πνευματική και ψυχική η Αγία Ζώνη είναι αφορμή να λάβουμε δύναμη και να αναφέρουμε με πίστη τα αιτήματα μας στην Παναγία. Τέλος ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγουμενο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του να προσκομίσει την Αγία ζώνη. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γένους προς τη Μονή Βατοπαιδίου διότι σε κάθε έργο φιλοπατρίας ενίσχυε και ευεργετούσε το γένος, από την Μεγάλη του Γένους Σχολή μέχρι τα συσσίτια και το έργο των ιερών μητροπόλεων σήμερα».

Στην προσλαλιά του ο Γέροντας Εφραίμ τόνισε τη Χάρη της Αγίας ζώνης εις στη λύσιν της στειρότητας και την τεκνοποίηση και ευχήθηκε να γίνει το πρώτο και μεγάλο θαύμα σε όλους να φωτιστεί η ψυχή μας και να αγαπήσουμε τον Χριστό όπως είπε χαρακτηριστικά.

ζώνη

Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Tην  Παρασκευή, 21 Ιουνίου θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει Παράκληση και στις 9 το βράδυ Αγρυπνία.

Το Σάββατο, 22 του μηνός θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, 23 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.30 έως τις 11.00 θα γίνει λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση και αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Αγία Ζώνη της Παναγίας έφθασε στο Άγιο Όρος

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: proinos-typos.gr

 

TOP NEWS