Πανδήμως οι Σερίφιοι τίμησαν τον Προστάτη τους Ταξιάρχη Μιχάηλ

  • Dogma

Πανδήμως οι Σερίφιοι τίμησαν τον Προστάτη τους Ταξιάρχη Μιχάηλ, στην ομώνυμη Ιερά Μονή ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Σέριφο, όπου και χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Νεκτάριου Σώρρου από τη Μήλο, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της Ελληνικής Αστυνομίας, της Λιμενοσταθμάρχη Σερίφου, του Προέδρου και Μελών του Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλου πλήθους Σεριφίων, που είχαν κατακλύσει τη Μονή και τους αύλιους χώρους της.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, εγένετο, με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες των πιστών, η υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην από αρχαιοτάτων χρόνων ανάγκη του ανθρώπου για προστασία από δυνάμεις υπέρτερες αυτού, η οποία κατ’ αρχήν τον οδήγησε να θεοποιήσει άψυχα αντικείμενα ή φυσικά φαινόμενα, μέχρι που η Παλαιά Διαθήκη απεκάλυψε τη δημιουργία των λειτουργικών πνευμάτων, των Αγγέλων, που έχουν αναλάβει από το Θεό το έργο της προστασίας των ανθρώπων και της διαφύλαξής τους από κάθε κακό.

Συνεχάρη τον άρτι ενθρονισθέντα Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο, τον ευχαρίστησε για την ανύστακτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και του ευχήθηκε να ευρίσκεται πάντοτε υπό την προστασία των Αγγέλων.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, και συνεχάρη τον Σύνδεσμο Σεριφίων για το εκδοθέν Ημερολόγιο, που είναι αφιερωμένο στα 450 χρόνια από κτήσεως της Ιεράς Μονής, και ευχήθηκε προς όλους τους κατοίκους της Σερίφου και τους απανταχού Σεριφίους.

Λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ δεν θα επιστρέψει στην Ερμούπολη, όπως είχε προγραμματισθεί, αλλά αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Σερίφου.

TOP NEWS