Πανήγυρις Αγίας Τριάδος στη Λάρισα

  • Dogma
λάρισα

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών χριστιανών εόρτασε ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Φιλιππούπολη της Λάρισας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο έψαλλαν μελίρρυτα ευάριθμος χορός εκλεκτών ιεροψαλτών υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου και Διδασκάλου κ. Θεοδόση Διαμάντη, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος, ομιλήσας για τον τρόπο φανέρωσης του Αγίου Πνεύματος στην ζωή των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αποκτά την χάρη και την ευλογία του, βιώνοντας τις πλούσιες δωρεές του.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως ο Ιεράρχης της των Τρικκαίων Εκκλησίας, Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη να ζούμε σήμερα αγιοπνευματικά μέσα στην αγία μας Εκκλησία, αποφεύγοντας κάθε τί που μας κρατά μακράν του Θεού και της σωτηρίας, ενώ ευχαρίστησε ευγενώς και τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην κ.Ιγνάτιον για την αγάπη του, ευχηθείς ιδιαιτέρως και για την 24ετή επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας του. Ο Κύριος, είπε ο Σεβασμιώτατος να του χαρίσει δύναμη και υγεία και να τον ενισχύσει ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές.

Στην μεγάλη αυτή εορτή της Φιλιππούπολης, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, έψαλλαν χαρισματικοί Ιεροψάλτες και παρέστησαν οι άρχοντες της πόλεως, ενώ οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι, μαζί και με τον όμιλο ΔΕΗ Λάρισας, προσέφεραν τα δώρα της αρτοκλασίας για την δική τους ξεχωριστή και μεγάλη αυτή εορτή, της καθόδου του Αγίου Πνεύματος. Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών νέων ανθρώπων, που με ιδιαίτερη ευλάβεια προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να ασπαστούν την εφέστιο ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος και να επικαλεσθούν την χάρη , τον φωτισμό και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.

 

 

TOP NEWS