Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
πέτρου

Τη Μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Επίκεντρο του εορτασμού των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Μητρόπολη Δημητριάδος  θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ν. Ιωνίας,όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της ενορίας. Στις 10.30 θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ως Τοποτηρητής της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

TOP NEWS