Πανηγύρεις Aγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
πέτρου

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 29 Ιουνίου

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολή Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου Δημητρίου Μαρέ, πατρός ενός τέκνου, αποφοίτου της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού.

Στις 6.45μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Ξενιώτη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί στις 8.30μ.μ. με μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού και λαϊκό πανηγύρι.

Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων

Την Σύναξη των Αγίων 12 Αποστόλων πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 30/6.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίων Αποστόλων Αγριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Παλαιοκάστρου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Κωφών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Νερομύλων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS