Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
νεκτάριος

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00 μ.μ θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλίνικου Γεωργακόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Βόλου, όπισθεν του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος θα ομιλήσει.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Πανηγύρεως θα εκτίθεται προς προσκύνηση, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

 

TOP NEWS