Πανηγύρεις Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
κόκαλο

Την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος  θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 8μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακαντάση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Αεροπορικής Βάσης Πλιασιδίου

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερό Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος Πτελεού της Ι.Μ. Άνω Ξενιάς

Παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

TOP NEWS