Πανηγύρεις Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ και Προφήτου Ηλιού

  • Dogma
σεραφείμ

Τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ τιμά η Εκκλησία μας την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Πορταριάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 20/7. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Προφήτου Ηλιού Αλυκών

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Προφήτου Ηλιού Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προφήτου Ηλιού Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προφήτου Ηλιού Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ., ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

Προφήτου Ηλιού Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

TOP NEWS