Πανηγύρεις Προφήτου Ηλία στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ηλίας

Τη μνήμη του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 20 Ιουλίου. 

Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.45μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Προφήτου Ηλιού πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS