Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος

  • Dogma
παναγίας ελεούσης

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης Πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου.

Το απόγευμα της 20ης Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε για να τιμηθεί η εύρεση της θαυματουργής εικόνας Παναγίας Ελεούσης, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Φθιώτιδος κ. Νικολάου με την συμμετοχή πολλών ιερέων από την Μητρόπολη μας και από άλλες Μητροπόλεις.

παναγίας ελεούσης

Επίσης εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητες που συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή από την Φθιώτιδα, την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα και τους οποίους υποδεχόταν με απλότητα και αγάπη ο Ηγούμενος π. Αθανάσιος.

Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε όλους τους προσκυνητές, αναφέρθηκε δι’ ολίγον στο ιστορικό της ευρέσεως της ιεράς Εικόνος και στη συνέχεια ωμίλησε δια το πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σταθείς στα δύο ονόματα της Παναγίας: Φανερωμένη και Ελεούσα είπε χαρακτηριστικά:« Η Παναγία ονομάζεται φανερωμένη διότι φανερώθηκε από την Αγάπη της για τον κόσμο και Ελεούσα διότι μοιράζει το έλεος της σε όποιον το έχει ανάγκη. Δεν ανεβαίνουμε μόνοι μας αυτό το υψηλό όρος της Αγιότητος, έχουμε αρρωγό και συμπαραστάτη μας την Υπεραγία Θεοτόκο.Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ψευτιάς και της διαφθοράς του κόσμου, προστρέχουμε στα Ιερά Προσκυνήματα της Παναγίας για να λάβουμε δύναμη και να αναγεννηθούμε πνευματικά». Τέλος ευχήθηκε σε όλους η Υπεραγία Θεοτόκος να τους σκεπάζει και να τους ευλογεί σε όλη τους τη ζωή.

παναγίας ελεούσης παναγίας ελεούσης

Στην συνέχεια με εκκλησιαστική τάξη και τους ήχους της φιλαρμονικής πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του χωριού Ξυνιάδα.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας με αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

TOP NEWS